023 751 00 00 info@elswoutgroep.nl

Hoe doet u dat?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een complexe verzekering waarbij advies en maatwerk zeer belangrijk zijn. Als u een AOV wilt afsluiten is een goede voorbereiding op het eerste adviesgesprek zeer belangrijk. Hoe werkt dat in de praktijk en hoe komt u tot de juiste keuzes?

Oriëntatiegesprek

Allereerst hebben wij een vrijblijvend oriëntatiegesprek met elkaar. Het is belangrijk dat u goed voorbereid naar dit gesprek komt. Bedenk vooraf wat u wilt verzekeren en welke risico’s u wilt en kunt nemen. Tijdens het gesprek bespreken wij uw persoonlijke situatie. Hiervoor is het verstandig om uw inkomstengegevens bij de hand te hebben. Arbeidsongeschiktheid heeft namelijk gevolgen voor uw inkomen. Daarnaast is inzicht in uw uitgaven belangrijk. Gezamenlijk wordt er gekeken wat uw lasten zijn en wat uw inkomensbehoefte is als u onverhoopt arbeidsongeschikt raakt. Mogelijk heeft u een (grote) financiële buffer. Of heeft u andere inkomstenbronnen (inkomen partner, pensioen of een uitkering). Mogelijk bent u zelfs bereid om uw uitgavenpatroon aan te passen. U kunt kleiner gaan wonen of de tweede auto verkopen. Bepaal vooraf welk deel van uw inkomen u wilt verzekeren. Ook uw wensen en ervaringen met een AOV komen aan bod tijdens dit gesprek.

Aan de hand van het oriëntatiegesprek zullen wij, na uw akkoord, een adviesrapport voor u opstellen. Hierin verwerken wij onder andere ons advies met betrekking tot de samenstelling van uw verzekering. Vervolgens zullen wij de markt verkennen en op basis van passendheid, voorwaarden en premie meerdere voorstellen aan u doen.

Verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Er zijn veel variaties mogelijk binnen een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Al deze variaties zorgen ervoor dat een AOV een heel persoonlijke verzekering is. Denk bijvoorbeeld aan:

  • eindleeftijd
  • eigen risico (wachttijd)
  • stijgende of gelijkblijvende uitkering
  • schade- of sommenverzekering
  • de basis waarop de mate van arbeidsongeschiktheid wordt bepaald (beroeps, passend of gangbaar)

Maatschappij

Als wij gezamenlijk hebben bepaald hoe en waarvoor u een AOV wilt afsluiten, is het vervolgens belangrijk om te kijken waar uw AOV afgesloten wordt. Verzekeraars verschillen namelijk erg van elkaar. Voldoen de verzekeringsmaatschappijen aan uw eisen en wensen? Heeft de verzekeraar zijn zaken op orde? Levert de verzekeraar de polis snel en foutloos? Hoe handelt de verzekeraar als er schade is? Keert de verzekeraar makkelijk uit? Of juist niet? En natuurlijk.. Is de prijs zoals gewenst? Wij helpen u bij het maken van deze keuzes.

Serviceabonnement

Nadat wij uw AOV hebben afgesloten is het belangrijk dat uw verzekering up-to-date blijft. Hiervoor sluit u een serviceabonnement bij ons af. Hierdoor staan wij altijd voor u klaar als het gaat om deskundig advies, begeleiding bij arbeidsongeschiktheid en voor eventuele vragen. Daarnaast checken wij jaarlijks of de lopende arbeidsongeschiktheidsverzekering nog wel passend is voor uw situatie. Mogelijk is uw uitgavenpatroon gewijzigd of is uw inkomen gestegen. Ook uw gezinssituatie kan gewijzigd zijn omdat u bijvoorbeeld kinderen heeft gekregen. Deze veranderingen kunnen invloed hebben op uw AOV. Een periodieke check kan veel ellende in de toekomst besparen

Geïnteresseerd in een AOV?

Heeft u interesse in een arbeidsongeschiktheidsverzekering? In onze brochure AOV kunt u meer informatie lezen over onze werkwijze en tarieven. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met francisca@elswoutgroep.nl. Francisca is overigens ook bereikbaar op onze algemene telefoonnummer 023-751 00 00. Zij is u graag van dienst.

Francisca Brand

Francisca Brand

Senior Acceptant zakelijk

Met 20 jaar ervaring bij verschillende assurantiekantoren in verschillende functies is Francisca sinds maart 2019 onderdeel geworden van het Elswout team. De passie van Francisca is om net even wat meer te doen dan de klant verwacht. Het opbouwen van een persoonlijke relatie vormt daarbij het fundament van haar werkwijze. Dit sluit naadloos aan bij waar Elswout Assurantiegroep voor staat.Haar vrije tijd brengt ze graag door met familie en vrienden. Lekker uit eten en dagjes weg. Maar ook de natuur in, uitwaaien op het strand of naar het bos.