023 751 00 00 info@elswoutgroep.nl

Mogelijk heeft u de afgelopen maanden andere bedrijfsactiviteiten gevoerd door de Coronacrisis. Was dit een succes en blijft u zich onder andere richten op deze bedrijfsactiviteiten? Heeft u wel gedacht aan uw verzekeringen? En… Welke verzekering verdient juist nu uw aandacht? Hieronder volgen verschillende zaken waar u op moet letten tijdens deze Coronatijd.

Dekt uw verzekering uw bedrijfsactiviteiten?

  • Vraag aan uw verzekeringsadviseur of de activiteiten die u nu voert door uw aansprakelijkheidsverzekering gedekt worden. Het bezorgen van maaltijden wordt meestal niet als meeverzekerd beschouwd.
  • Uw voorraad is mogelijk groter omdat u minder producten verkoopt. Is uw voorraad nu niet onderverzekerd? Heeft u juist minder voorraad? U kunt geld besparen door het verzekerde bedrag van uw voorraadverzekering te verlagen.
  • Check mogelijke uitsluitingen en voorwaarden van uw gebouwenverzekering! Mogelijk gelden uitsluitingsclausules bij een langere periode van leegstand. Er kunnen voorwaarden zijn zoals het alarmsysteem verplicht activeren of preventiemaatregelen treffen.

Is uw vervoer wel verzekerd?

  • Verwacht u dat uw bedrijfsvoertuig lagere tijd stil zal blijven staan? U kunt dan via de website van de RDW het kenteken van een motorvoertuig schorsen (niet kosteloos). Vraag daarna aan uw verzekeringsadviseur om uw verzekering op te schorten om zo te bezuinigen op uw premie.
  • Vrijwel alle polisvoorwaarden van auto- en scooterverzekeringen sluiten zakelijk of bedrijfsmatig gebruik uit. Wilt u bijvoorbeeld deze voertuigen inzetten voor het bezorgen van maaltijden? Neem dan vooraf contact op met uw verzekeringsadviseur en controleer uw dekking.
  • U dekt de materiële schade tijdens het vervoeren van producten met een goederentransportverzekering. Het Coronavirus brengt geen materiële schade toe. Mogelijk biedt deze verzekering toch dekking doordat uw producten zijn bedorven door vertraging.
  • Het rijbewijs van uw werknemer is verlopen. De werknemer kan zich door de Coronacrisis niet laten keuren en kan dus geen nieuw rijbewijs aanvragen. Als het rijbewijs verlopen is tussen 16 maart 2020 en 1 juni 2020 kan de werknemer blijven rijden. U en uw werknemer zijn dan verzekerd. Er is één voorwaarde. Het rijbewijs moet een geldigheidsduur van 5 of 10 jaar hebben.

Denkt u aan uw werknemers?

  • U bent verplicht om voor een veilige werkplek te zorgen. Zorg dat er voldoende hygiënemaatregelen zijn genomen en dat er voldoende bhv’ers aanwezig zijn.
  • Mogelijk wordt thuiswerken uitgesloten van uw werknemersschadeverzekering. Dit kan ook gelden voor het uitlenen van personeel. Het is in dat geval van belang dat u uw dekking controleert.
  • Nu veel mensen thuiswerken, liggen de gevaren van cybercriminaliteit op de loer. Maak dit bespreekbaar met uw werknemers en blijf alert op verdachte e-mails en WhatsApp-berichten. Loopt u liever geen risico? U kunt ook een cyber risk verzekering afsluiten.

Heeft u nog vragen?

Heeft u behoefte aan een persoonlijke afspraak? Om bijvoorbeeld uw verzekeringen en huidige situatie door te nemen? Wilt u uw dekking controleren? Of… Wilt u aan de hand van bovenstaande informatie een nieuwe verzekering afsluiten? Wij staan u graag te woord! U kunt ons bereiken op 023-751 0000.

Ronald Verkerk

Ronald Verkerk

Senior Acceptant schadeverzekeringen

Ronald is in dienst bij Elswout sinds 1 januari 2014 en al vanaf september 1980 werkzaam in de verzekeringsbranche. Het leukste aan de functie is voor hem de veelzijdigheid en de mogelijkheid om mee te denken met de klant om tot het best mogelijke advies te komen of het beste product voor zijn situatie te vinden. Ondernemers en particulieren kiezen volgens Ronald voor Elswout vanwege enerzijds de deskundigheid en anderzijds de snelheid waarmee de klanten bediend worden. Naast zijn werk is Ronald actief en passief sporter.