023 751 00 00 info@elswoutgroep.nl

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zo kunt u per ongeluk de spullen van een ander beschadigen of iemand kan gewond raken door uw schuld. U kunt in die gevallen aansprakelijk worden gesteld en de schadeclaim kan hoog oplopen. Particulieren kunnen zich met een aansprakelijkheidsverzekering indekken voor de financiële gevolgen hiervan.

Kenmerken van een aansprakelijkheidsverzekering

In Nederland is een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht maar is het wel zeer aan te raden om er één af te sluiten. Als er door een handeling van u schade ontstaat, dan kunt u hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Dit betekent dat u niet alleen opdraait voor de materiële schade, maar ook voor eventuele letselschades. Vooral laatst genoemde kan behoorlijk in de papieren lopen. Het is dan fijn als u hiervoor verzekerd bent.

Verschillende soorten van dekking

Er zijn twee soorten dekking van aansprakelijkheidsverzekeringen: een alleenstaanden- of een gezinsdekking. De namen zeggen het al: als u alleenstaand bent, kunt u volstaan met de eerstgenoemde dekking. Wanneer u voor een gezinsdekking heeft gekozen, dan zijn uw partner en uw minderjarige kinderen meeverzekerd. Zelfs inwonende schoon- en (groot)ouders vallen onder de gezinsdekking. Zowel bij de alleenstaanden- als bij de gezinspolis zijn logés, personeel en huisdieren meeverzekerd.

Waar moet ik qua dekking op letten?

Er zijn zaken waarvan u het wel verwacht maar die niet onder de dekking van een aansprakelijkheidsverzekering vallen of juist andersom.Deze zaken kunnen wel effect hebben op de hoogte van uw premie:

  • Zo is er geen dekking voor het aansprakelijkheidsrisico dat met motorrijtuigen verband houdt.
  • Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed.
  • Het wel of niet hebben van dieren en hoeveel beïnvloedt de hoogte van de premie.
  • Het bezit van meer (vakantie)huizen beïnvloedt ook de hoogte van de premie.
  • Bij een gezinsdekking is de grootte van het gezin echter niet van invloed op de premie.
  • Bij sommige verzekeraars kunt u kiezen voor een (vrijwillig) eigen risico, zodat u minder premie betaalt.

Wij bieden u graag een passende oplossing. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact met ons op.

Elswout Zorgeloospakket Particulieren

Uw verzekeringen voordeliger in één pakket!

Een verzekering afsluiten is niet moeilijk. Het overzicht houden vraagt wel enige aandacht. Daarom hebben wij een pakket ontwikkeld waarin u al uw verzekeringen kunt onderbrengen: het Elswout Zorgeloospakket Particulieren. Een aantal voordelen op een rij:

  • Aantrekkelijke korting oplopend tot 12%
  • Geen premietoeslag bij maandbetaling
  • Snelle en soepele schadevergoeding
  • Eén aanspreekpunt: de Elswout AssurantieGroep

Des te meer rubieken u opneemt in uw Elswout Zorgeloospakket Particulieren, des te hoger uw korting.

Als particulier…

wilt u zelf ook de rust dat het allemaal goed geregeld is.Het liefst regelt u dit op één plek zodat u maar één aanspreekpunt heeft voor alles waar u zich geen zorgen over wilt maken:

Het Elswout Zorgeloospakket

Misschien nog andere vragen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag.