023 751 00 00 info@elswoutgroep.nl

Zorgeloospakket voor werkgevers

Een mooie aanvulling op onze zorgeloospakketten is nu dit pakket voor werkgevers. Via Felixx.HR kunnen wij onze bedrijfsklanten met werknemers nu alle risico’s en zorgen met betrekking tot ziekteverzuim van medewerkers uit handen nemen. Dit op een prettige manier omdat wij bij elkaar in één pand zitten en dus op ieder moment overleg kunnen plegen wanneer dit nodig mocht zijn. Felixx.HR is net als Elswout onderdeel van de Felixx.Groep.

Regie op verzuim

Als werkgever moet u ervoor zorgen dat uw werknemers gezond en veilig kunnen werken en duurzaam inzetbaar blijven. Hier komen veel wettelijke verplichtingen bij kijken, zoals het opstellen van een risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E), het aanstellen van een preventiemedewerker en goede begeleiding van verzuimende werknemers naar werkhervatting. Denk bij het laatste aan de wettelijke verplichtingen vanuit de Wet Verbetering Poortwachter (WvP).

U kunt dit niet alleen

Bij een aantal verplichtingen heeft u advies en ondersteuning van deskundigen nodig. In Nederland kennen wij de volgende deskundigen: bedrijfsarts, arbeidshygiënist, de veiligheidskundige en de arbeid- en organisatiedeskundige. Onder de laatste groep vallen de adviseurs van Felixx..

Wat dient u als goed werkgever te regelen?

Het opstellen en voeren van een ziekteverzuim beleid

Met een goed ziekteverzuimbeleid bevordert u de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers en voorkomt u (ziekte)verzuim. Felixx. kan u ondersteunen bij het opstellen of doorontwikkelen van uw verzuimbeleid.

Preventie en re-integratie middel ziekteverzuimbegeleiding

Felixx.Arbo ondersteunt en adviseert werkgevers en werknemers op alle gebieden van arbodienstverlening. Als arbodienstverlener bieden wij drie verschillende pakketten voor ziekteverzuimbegeleiding:

Garanties bieden op loondoorbetaling bij verzuim

De gevolgen van ziekte en arbeidsongeschiktheid kunnen enorm zijn. Niet alleen voor uw werknemer, maar ook voor u als werkgever. In de wet is geregeld dat u tot twaalf jaar lang kunt opdraaien voor de kosten van een zieke of arbeidsongeschikte werknemer. Het is dan ook belangrijk om deze risico’s goed te laten verzekeren. 

Toetsen van en adviseren over de RI&E

Het toetsen van de RI&E kan door de bedrijfsarts gedaan worden, maar net zo goed door de arbeidshygiënist, veiligheidskundige of arbeid- en organisatiedeskundige. Deze ondersteuning kunt u organiseren volgens twee regelingen:

Een totaaloplossing is natuurlijk ook mogelijk

Het is uiteraard ook mogelijk dat u het gehele pakket aan maatregelen met betrekking tot regie op verzuim aan ons uitbesteed. Wij maken hiervoor graag een keer een afspraak met u.

Strategie omtrent ziekteverzuim
George Linck

George Linck

Partner & zakelijk schadeadviseur

George is vanaf 1989 werkzaam in de branche. Begonnen als accountmanager schade bij een verzekeraar en vanaf oktober 1998 gestart bij Vischjager AssurantieGroep (rechtsvoorganger van Elswout). In 2002 is hij George mede-eigenaar geworden van Elswout Assurantiegroep. Het leukste aan zijn functie vindt hij het contact met en adviseren van klanten. Ook het ondernemerschap en contact met andere ondernemers vindt George erg leuk. Buiten mijn werk geniet hij van zelf sporten en de sport van mijn kinderen.

Vragen? Bel gerust!

023-7510070