023 751 00 00 info@elswoutgroep.nl
Rekenhulp lijfrentepremie

Nieuwe online rekenhulp lijfrentepremie 2018

Begin september 2018 is de Rekenhulp Lijfrentepremie 2018 van de Belastingdienst ‘live’ gegaan. De rekenhulp lijfrentepremie is in een nieuw format c.q. “online jasje” gestoken en is heel gebruiksvriendelijk. Met dit hulpmiddel berekent u hoeveel betaalde lijfrentepremies en inleg u maximaal mag aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting.

Bepaal nu eenvoudig hoe u ervoor staat

U heeft tot 31 december 2018 de tijd om uw aftrekruimte voor 2018 te bepalen. U kunt ook tot dan beslissen of u bedragen bij gaat storten in uw lijfrenteverzekering.

Verzamel eerst wel de juiste informatie

Zorg dat u de volgende informatie eerst verzameld voordat u de rekenhulp opent:

  • uw aangifteformulier van het vorige jaar of een afdruk van uw digitale aangifte;
  • uw inkomensgegevens over het vorige jaar;
  • als u in loondienst was of zelf vrijwillig pensioenpremies betaalde: de opgaaf van uw pensioen-aangroei in het vorige jaar die u van het pensioenfonds of de pensioenverzekeraar hebt gekregen.

Mogelijke extra reserveringsruimte

Het kan zijn dat u in voorgaande jaren delen van de jaarruimte niet benut heeft. Dit is de zogenaamde reserveringsruimte dat bestaat uit het niet-benutte deel van de jaarruimtes voor de lijfrentepremieaftrek uit de voorgaande zeven jaar. U kunt deze reserveringsruimte alsnog geheel of gedeeltelijk gebruiken. Dit is mogelijk als u meer premie in aftrek wilt brengen dan u aan jaarruimte in 2018 hebt.

Advies nodig?

Wij zorgen er graag voor dat u ‘zorgeloos goed verzekerd bent’ . Ook voor wat betreft uw lijfrenteverzekering. Heeft u hulp nodig bij het bepalen van uw aftrekruimte? Bel ons gerust wanneer u vragen heeft. Wij zijn u graag van dienst.

George Linck

George Linck

Partner & zakelijk schadeadviseur

George is vanaf 1989 werkzaam in de branche. Begonnen als accountmanager schade bij een verzekeraar en vanaf oktober 1998 gestart bij Vischjager AssurantieGroep (rechtsvoorganger van Elswout). In 2002 is hij George mede-eigenaar geworden van Elswout Assurantiegroep. Het leukste aan zijn functie vindt hij het contact met en adviseren van klanten. Ook het ondernemerschap en contact met andere ondernemers vindt George erg leuk. Buiten mijn werk geniet hij van zelf sporten en de sport van mijn kinderen.

Ja, ik heb interesse

Velden met een * zijn verplicht