023 751 00 00 info@elswoutgroep.nl
Mijn verzekeringen op een rij

Mijn verzekeringen op een rij

Op 3 april jl. Is er een website online gegaan die consumenten in Nederland meer inzicht in hun verzekeringen biedt. De website: mijnverzekeringenopeenrij.nl is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse verzekeraars.

Nobele doelstellingen

Het Verbond van Verzekeraars (Verbond) heeft zich ten doel gesteld om verzekerden het makkelijk te maken om digitaal hun polissen te kunnen verzamelen en online te kunnen raadplegen. Om dit te bewerkstelligen heeft Het Verbond de Stichting ‘De Poliskluis’ opgericht, die de omgeving ter beschikking stelt waarin verzekeraars de gegevens van hun verzekerden kunnen aanbieden.

Stand van zaken

Op dit moment is een testversie operationeel. Door dit nu al te doen kan de respons van de gebruikers gehoord en geanalyseerd worden zodat de site zich steeds verder verbeterd. Daarbij wordt er erg goed gekeken naar de aansluiting op de behoefte van de klant tijdens het gebruik.

Langzaam opschalen

In eerste instantie wordt er gestart met een beperkt aantal verzekeraars die gegevens aanleveren. In de loop van 2018 komen er steeds meer verzekeraars bij. Op de website wordt steeds de lijst van huidige en toekomstige deelnemers geactualiseerd..

Hoe werk de website in de praktijk?

 1. U gaat naar de website en maakt een account aan.
 2. Via een email moet dit account worden geactiveerd. Daarna logt u in en moet eenmalig uw identiteit worden gecontroleerd. Dit gebeurt  met behulp van Idin of Ideal. De bank wordt gemachtigd om gegevens door te geven aan Stichting De Polis kluis, die daarmee de identiteit controleert.
 3. Als Idin niet werkt, bijvoorbeeld omdat er een koppeling met zakelijke rekening is, brengt Ideal uitkomst. Er wordt € 0,01 overgemaakt naar Stichting De Poliskluis en de bank bevestigt de identiteit. De € 0,01 komt ten goede aan Warchild.
 4. Daarna wordt de verzekeraar gekozen en middels een polis- klant- of relatienummer kunnen de polis gegevens worden opgehaald en toegevoegd aan de persoonlijke polis kluis. De automatisch toegevoegde gegevens worden ook automatisch bijgewerkt.
 5. Verzekeringen die lopen bij verzekeraars die (nog) niet zijn aangesloten kunnen handmatig worden toegevoegd. U bent zelf verantwoordelijk voor de gegevens die u handmatig toevoegt.
 6. U kunt ook een derde machtigen gegevens toe te voegen of uw gegevens in te zien. Dit werkt middels een machtigingscode.

Bij veel verzekeraars is het mogelijk om direct vanuit De Poliskluis contact op te nemen met de verzekeraar van een toegevoegde verzekering.

De voordelen van mijnverzekeringenopeenrij.nl

Wanneer u een account aanmaakt bent u ervan verzekerd dat:

 • U voortaan snel alle informatie m.b.t. uw verzekeringen heeft;
 • U handig en snel kunt handelen in geval van nood;
 • U inzicht, rust, het overzicht waar je op zit te wachten;
 • De machtigingen de zorg bij u wegnemen.

Maak eenvoudig in vijf stappen uw verzekeringsoverzicht

 1. Registreer om uw account aan te maken
 2. Activeer uw account met de e-mail die wij u sturen
 3. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord
 4. Identificeer eenmalig online met iDIN of iDEAL
 5. Zet uw verzekering(en) in uw overzicht

U heeft nodig: de inlogmiddelen van uw bank (bank app op uw mobiele telefoon en/of pasje met paslezer) én al uw verzekeringspapieren.

Uw verzekeringen voordelig in 1 pakket!

Wij vinden het een geweldig initiatief want een verzekering afsluiten is niet moeilijk maar het overzicht houden wel. Daarom hebben wij een pakket ontwikkeld waarin u al uw verzekeringen kunt onderbrengen: het Elswout Zorgeloospakket.

Des meer rubrieken u opneemt in uw Elswout Zorgeloospakket, des te overzichtelijker het wordt en hoe hoger uw korting!

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact met ons op.

George Linck

George Linck

Partner & zakelijk schadeadviseur

George is vanaf 1989 werkzaam in de branche. Begonnen als accountmanager schade bij een verzekeraar en vanaf oktober 1998 gestart bij Vischjager AssurantieGroep (rechtsvoorganger van Elswout). In 2002 is hij George mede-eigenaar geworden van Elswout Assurantiegroep. Het leukste aan zijn functie vindt hij het contact met en adviseren van klanten. Ook het ondernemerschap en contact met andere ondernemers vindt George erg leuk. Buiten mijn werk geniet hij van zelf sporten en de sport van mijn kinderen.

Ja, ik heb interesse

Velden met een * zijn verplicht