023 751 00 00 info@elswoutgroep.nl

De belangrijkste tips om schade te voorkomen

Schade kan u duur komen te staan, hoe goed u ook verzekerd bent. Dat komt omdat schade die u zelf kunt voorkomen meestal niet meeverzekerd is. Dat is zonde natuurlijk! Echter, er zijn dingen die u kunt ondernemen om schade door water, brand, storm of vrieskou te voorkomen of te verminderen. Met deze tips bent u goed voorbereid!

Schade voorkomen is beter dan herstellen

1. Houd uw waterleidingen vorstvrij

De watermeter en hoofdkraan zijn het belangrijkst om te beschermen tegen de vorst. In de kruipruimte is de kans op bevriezing groot. Pak de hoofdkraan en watermeter goed in en isoleer de leidingen.

2. Bescherm de cv-installatie

Uw radiatoren kunnen bevriezen. Zet de thermostaat in de winter dus nooit lager dan 10 graden en laat alle radiatoren de hele winter openstaan. Dit geldt ook voor als u met vakantie gaat of voor langere tijd uw huis verlaat.

3. Verschoon de filter van de afzuigkap

Er zit een filter in uw afzuigkap. Zorg dat u de filter regelmatig verschoont. Er blijft namelijk vet in deze filters hangen die hierdoor makkelijk vlam vatten.

4. Plaats een bliksemafleider

Als u niet in de stad of in de buurt van hoge gebouwen of masten woont, is het handig om een bliksemafleider op het huis te plaatsen. Een bliksembeveiliger kan u helpen bij de keuze van een bliksemafleider en het aanleggen ervan.

5. Zet apparaten die niet worden gebruikt uit

Zet apparaten die u niet gebruikt uit. Dit voorkomt het doorbranden van de apparaten en verkleint de kans op brandschade (en u bespaart tevens op de energierekening!).

6. Bij onweer: trek telefoon- en internetkabels los en haal stekkers uit het stopcontact

Als de bliksem inslaat kunnen de stoppen doorslaan of doorbranden. Haal alle stekkers uit de stopcontacten en schakel de hoofdschakelaar uit om brand in elektrische apparaten te voorkomen. Haal ook telefoon- en internetkabels los. Als het onweer inslaat in de telefoon- en internetkabel bij u in de omgeving kan er namelijk via de kabels brand ontstaan in huis na een blikseminslag. Hiervoor hoeft de bliksem niet in uw huis in te slaan.

Voor de belangrijkste tips voor het voorkomen van autoschade klik hier.

Kunnen wij wat voor u betekenen?

Wij bieden u graag een passende oplossing voor uw verzekeringen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan contact met ons op via info@elswoutgroep.nl. Wij zijn u graag van dienst. 

Ronald Verkerk

Ronald Verkerk

Commercieel binnendienstmedewerker

Ronald is in dienst bij Elswout sinds 1 januari 2014 en al vanaf september 1980 werkzaam in de verzekeringsbranche. Het leukste aan de functie is voor hem de veelzijdigheid en de mogelijkheid om mee te denken met de klant om tot het best mogelijke advies te komen of het beste product voor zijn situatie te vinden. Ondernemers en particulieren kiezen volgens Ronald voor Elswout vanwege enerzijds de deskundigheid en anderzijds de snelheid waarmee de klanten bediend worden. Naast zijn werk is Ronald actief en passief sporter.