023 751 00 00 info@elswoutgroep.nl

Zorgverzekeraars verwachten een explosieve premiestijging in 2019

Biedt uw werknemers een gunstige oplossing aan via een zorgcollectiviteit

In november zullen de zorgverzekeraars hun zorgpremie voor 2019 bekend maken. In de pers zijn recentelijk publicaties verschenen waarin wordt voorspelt dat de zorgpremie in 2019 dubbel zo hard zal stijgen dan in 2018. Steeg de premie vorig jaar nog met 3%, in 2019 zal dat dus ruim 6% bedragen. Als belangrijkste reden geven de verzekeraars de stijging van de ziektekosten aan en het feit dat het steeds moeilijker wordt om vanuit hun reserves de premies te drukken.

Discussie loopt nog

De bovengenoemde aankondiging zorgt voor discussie. De Patiëntenfederatie Nederland heeft om opheldering gevraagd, maar ook de Consumentenbond heeft zich al geroerd. Wat de uitkomst ook wordt het houdt de gemoederen en dus ook uw medewerkers bezig. Vanuit Elswout zien wij hierin een grote kans voor werkgevers om ‘goed werkgeverschap’ te tonen. Zo kunt u als werkgever uw personeel nu een gunstig alternatief bieden via een zorgcollectiviteit.

Een zorgcollectiviteit pakt altijd gunstiger uit

Hoe hoog de zorgpremie in 2019 ook wordt, het is altijd gunstiger wanneer uw medewerkers gebruik maken van een zorgcollectiviteit. Wij spreken uit ervaring, want wij bieden de laatste jaren onze relaties een kant-en-klare oplossing. Werkgevers kunnen dit direct opnemen in hun arbeidsvoorwaardenpakket.

Hoe werkt zorgcollectiviteit voor werkgevers?

Speciaal voor uw medewerkers maken wij met gerenommeerde verzekeraars collectieve afspraken. Hierdoor wordt het voor uw medewerkers mogelijk om in 2019 goed verzekerd te zijn tegen het scherpste tarief. Voor uw onderneming richten wij een online omgeving in (zie afbeelding boven dit bericht). Vanuit deze omgeving kunnen uw medewerkers de verschillende collectieve afspraken bekijken en vergelijken met hun huidige zorgverzekering. Indien gewenst kunnen zij hier ook de overstap naar de zorgcollectiviteit in gang zetten. Bij de communicatie hierover naar uw personeel wordt u door ons ondersteund.

Zullen wij dit een keer bespreken?

Wanneer wij u interesse hebben gewekt, maken wij graag snel een afspraak. Er moet immers het een en ander worden voorbereid om op tijd uw medewerkers te kunnen informeren. Bel ons tijdens kantooruren op telefoonnummer 023 751 0000 of stuur ons een e-mail (info@elswoutgroep.nl) om een vrijblijvend gesprek over dit onderwerp in te plannen.

George Linck

George Linck

Partner & zakelijk schadeadviseur

George is vanaf 1989 werkzaam in de branche. Begonnen als accountmanager schade bij een verzekeraar en vanaf oktober 1998 gestart bij Vischjager AssurantieGroep (rechtsvoorganger van Elswout). In 2002 is hij George mede-eigenaar geworden van Elswout Assurantiegroep. Het leukste aan zijn functie vindt hij het contact met en adviseren van klanten. Ook het ondernemerschap en contact met andere ondernemers vindt George erg leuk. Buiten mijn werk geniet hij van zelf sporten en de sport van mijn kinderen.

Neem contact met mij op